CITÁT DNE 17.3.

"NEJLEPŠÍ OBRANOU MUŽŮ JE ÚTOK.
NEJLEPŠÍ OBRANOU ŽEN JE NEBRÁNIT SE."

J. R. PICK



český spisovatel, textař
(4.5.1925 - 17.3.1983)

Komentáře

  1. Toto jsem nevěděl, že existuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já si ještě toto jméno pamatuji, to je vidět jaká jsem pamětnice, že? Má docela pravdu, vlastně nemá. Pokud se žena nebrání, tak je šikanována, muž si brzy zvykne, že si může dovolit. To tedy ne, já rozhodně "beránek- vlastně ovečka nejsem.

    OdpovědětVymazat
  3. Pan Pick byl současník mých rodičů. Generace mých rodičů nepoužívala sprostá slova. Pamatuji si na takovou usměvavou paní, jejíž muž byl u koní a ta říkávala, že její muž by sprosté slovo neřekl a nesnášel vulgarity. Zakládala si na tom. Slovo vůl a blb, která jsou dnes v obecné češtině, to byla slova, za která jsme byli při vyslovení či reprodukci peskováni.
    V klasických románech bývaly mezilidské vztahy popisovány velmi kultivovaně a vznešeně,zvlášť vztah muže a ženy. Vulgarismy se v krásné literatuře nevyskytovaly.
    Asi autor vycházel ze své doby, ze svého života a zkušeností.
    Dnešní romány, i u českých současných autorů se vulgaritami jen hýří. Nám všem by se to líbilo, ale slova vyřčená se těžce vracejí! Takže se pak používá stejné stejným. Bohužel...

    OdpovědětVymazat
  4. Ten citát si každý může vyložit podle svého. Ono se to v životě manželském obvykle střídá. I žena musí vědět, kdy je dobré zaźočit a kdy je dobré se nebránit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

PODĚKOVÁNÍ SM

O ČOKOLÁDĚ .. .