MILOVNÍKŮM POEZIE

Na vědomost dávám všem čtenářům a milovníkům poezie,
že básník a spisovatel Petr Šafránek se dostal do databáze
ČTENÍ Z PÍSKU





Na tyto stránky se dostanete též z mého blogu, kdy je v menu
logo databáze.

Mám z toho velkou radost, protože Petříkovy básně, fotografie,
úvahy a vzpomínky na Písek jsou jedinečné a přibližují mi
můj milovaný kraj, po kterém se mi tolik stýská.

Komentáře

  1. Zrovna jsem dávala básničku, kterou mi poslal Petr do Kavárny na září, ale přidám určitě tento odkaz, jen co bude  na blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Otavínko, ono slovo stýská v mém případě nebude to pravé. Místo, kde jsem se narodila, místo kde jsem prožila dětství a mládí, místo, kde žiji. Je to spíš taková nostalgie. V mém případě zámek na Jánském Vrchu stojí, akorát má svoji historickou podobu a je krásný, V Karolíně, kde stávaly domy na jedné straně, přibyly domy i na straně druhé. Dlužno přiznat, že svět se mění a my s ním. Ale místa v srdci ukrytá, ta nám nikdo nevymaže, ta jsou naše. A to je dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Přečetla jsem si ve Čtení z Písku řádky věnované Petru Šafránkovi a zjišťuji, že máme hodně společného - oblíbené básníky, určitý kritický postoj k vlastní poezii, schopnost recitovat své verše na veřejnosti, účast v soutěži Seifertovy Kralupy. Dokonce i desetiletí, v němž jsme se narodili... Jsem moc ráda, že jsem se tímto způsobem s Petrem Šafránkem seznámila. Díky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem moc ráda za řádky, věnované Petru Šafránkovi. Pozorně jsem je přečetla, o panu Petrovi jsem hodně slyšela a teď jsem ho mohla poznat mnohem důvěrněji. Básně Ladislava Stehlíka mám rovněž ve své knihovně a verše, která mu p. Petr věnuje, jsou kouzelné a klasik LS si je bezesporu zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  5. Musím přiznat: autora jsem neznala, nedávno jsem narazila na 7 citátů na netu, jenže to jsem si ještě nespojila. Až jsem si pozorně přečetla čtení z Písku, tak jsem si řekla, že i uvedené citáty s daty budou patřit k autorovi.
    Takže autor byl řádně zařazen tam, kam patří. A jeho další psaní povede opět ke čtenářům, kteří jej objeví, tak jak se to stalo mě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

PODĚKOVÁNÍ SM

O ČOKOLÁDĚ .. .