DEN PROTI RAKOVINĚ

Dnes - 16. 5. 2018 se koná ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ.
Každoročně si kupuji žlutý kvítek měsíčku lékařského.
Více informací:

Komentáře

  1. Kytičku už mám. Hned zrána jsem potkala dvě usměvavé studentky ve žlutých mikinách a kytičku jsem si koupila.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:Taky tak každoročně činím, ale nevím, zda budu mít dnes štěstí. Prší a tak nevím, zda i odpoledne najdu některé dobrovolníky u nádraží.

    OdpovědětVymazat
  3. No, taky jsem si kupovala žluté kytičky, ale dnes chodili nějací divní prodejci, byli jinak oblečeni, ničím se neprokazovali a tak jsem jim moc nevěřila. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Myšlenka je to výborná, sle s těmi prodejci má někdy člověk pocit, že se roztrhl pytel. Tak jsem každoročně kupovala žlutou kytičku, bílou pastelku, světlušku  a nevím teď, co ještě. Ten peníz člověka nezabije, ale někdy mám fakt divný pocit z těch lidí. "Nejhorší" je, když vás na chodníku u obchodního domu a tam, kde je moc lidí, osloví většinou dívka, která má v krabičce množství nějakých miniplyšáků, doslova to vnucuje  a chce peníze. Ničím se neprokáže, jen pořád omílá, že to je na postižené děti. Ono tohle asi zabírá, ale na tohle já nereaguji. Tak se jí zeptám, jestli zná Adopci na dálku? Já totiž ano a sehnat ročně 4 500 Kč to fakt není jednoduché. Tak jí o tom vykládám a ona vytřeští oči, že někdo je schopen tolik peněz věnovat. Já jsem tuhle akci v práci rozjela a chtělo to hodně aktivity, mé dobrovolné práce po večerech, aby to nebyla jen sbírka peněz do kasičky. Jak píše Ježurka, čím více se blížil termín odeslání peněz, zmítaly mnou ten první rok pochybnosti, jestli je ten účet poctivý. Riskla jsem to a naštěstí to vyšlo, dostali jsme i několik fotek té dívky a také odezvu z organizace, která to pořádá. Dnes není výjimkou naletět nepoctivcům, kteří se na úkor těchto akcí obohacují. A že někomu "něco" visí na krku? V dnešní době si běžně může z internetu stáhnout a vyrobit logo určité akce a stačí trochu výřečnosti a už má svou kasičku. Takže z vlastní zkušenosti říkám - ANO, podporujme nemocné i postižené, ale buďme i ostražití a snažme se ty lidi trochu prokouknout. Doba si to žádá, bohužel. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

PODĚKOVÁNÍ SM

O ČOKOLÁDĚ .. .