ŽEMLOVKA
Suroviny:
3 rohlíky od minulého dne
400 ml vody oslazené stévií
9 jablek oloupaných
500 g půlených švestek
250 g netučného tvarohu ve vaničce
1 čl. mleté skořice
Postup:
Rohlíky pokrajím na kolečka a namočím ve sladké vodě.
Poté je dám na dno pekáčku. Pokladu půlenými švestkami
a částí nastrouhaných jablek. Posypu skořicí. Druhou část
nastrouhaných jablek smíchám s tvarohem a rozetřu navrch.
Pokladu pokrájenými švestkami do ornamentu a peču cca
30 minut v horkovzdušné troubě.
DOBROU CHUŤ !
Manžel si na to nastříká šlehačku. Ale je to dobré i bez ní. Miluji tuto krmi i vystydlou a jím třeba jen bez žemle jako svačinku.
OdpovědětVymazatMusí to být moc dobré.I bez šlehačky.
OdpovědětVymazatNo, vidím, že si víš rady a i při tak složité dietě umíš uvařit dobrůtky! Snad Ti už brzy povolí aspoň víc "hřešit".
OdpovědětVymazatTak to jde, pokud tam můžeš dát tvaroh. My máme rádi žemlovku jen s jablky, namáčím krátce v mléce, ve kterém jsem rozšlehala vejce a nahoru dávám slabé plátky másla. Kůrka musí být křupavá a jím to taky teplé i studené.
OdpovědětVymazat[3]: Milá Ježurko, při poslední prohlídce v červenci jsem se dozvěděla konečný verdikt - držet tuto dietu už napořád.
OdpovědětVymazatŽemlovku mám ráda a moc, mě by jsi pohostila.
OdpovědětVymazat