ZELNÝ SALÁT S HLÍVOU
ZELNÝ
SALÁT S HLÍVOU
Suroviny:
300 g sterilovaného zelí
100 g kysaného zelí
3 vajíčka vařená natvrdo
150 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 jogurt bílý selský
1 polévková lžíce hořčice ALBA
1 jablko
Postup:
Do misky vložím sterilované zelí a kysané zelí jemně pokrájené. Přidám nakrájená vajíčka na kostičky a též hlívu ústřičnou krátce spařenou (přeliji vařící vodou). Pokrájenou cibulku nadrobno nechám zesklovatět v rostlinném oleji na pánvičce a vmíchám. Pak do bílého selského jogurtu přidám lžíci hořčice bez chemických přísad a nastrouhané jablko. Všechny ingredience důkladně promíchám a nechám v chladnu odpočinout nejlépe přes noc. Servíruji jen tak anebo s bílým pečivem.
Jů, podobný salát jsem jídával ale místo hlívy tam byl rozkrájený měkký nebo šunkový salát a místo jogurtu majonéza. Bylo to osvěžující a vždy jsem to v práci používal při pohoštění 6.6.
OdpovědětVymazatTo může být dobrý. Rozhodně je lepší takto upravená hlíva než ta prášková. Je to asi chutnější, ne ?
OdpovědětVymazat